اسلیو معده

چاقی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از مردم جهان با آن درگیر هستند. چاقی بیش از حد علاوه بر اینکه ظاهر ناخوشایندی به فرد میدهد، سبب بروز بیماری هایی همچون بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون و ... می شود. بنابراین افراد به دنبال روش های جراحی زیادی برای کاهش اضافه وزن مفرط مانند: عمل اسلیو، عمل بای پس معده، بالون، حلقه و … میگردند که عمل اسلیو معده یکی از بهترین، سریع ترین و بی خطرترین آنهاست.

اسلیو معده چیست؟

جراحی اسلیو معده یکی از روش های جراحی لاغری و درمان چاقی بیش از حد است که در آن،بخش اعظمی از معده برداشته میشود. عمل اسلیو شامل حذف قسمت بالایی معده به نام فوندوس می شود که هورمون گرلین در آنجا تولید و ترشح می گردد. این هورمون، کنترل کننده ی اشتهاست و علامت گرسنگی را به مغز می فرستد و این باعث میشود زودتر احساس سیری کنید. اگرچه %۸۰-۷۵ ظرفیت معده طی جراحی اسلیو حذف شده و فقط یک لوله ی باریک باقی می ماند،اما قسمت اعظم ساختار آناتومیک طبیعی معده و اتصالات آن از جمله آنتروم(Antrum) و پیلور( Pylorus بخشی از معده که آن را به دوازدهه وصل می کند) همراه با تحریک عصب واگ حفظ می شوند و در نتیجه، اختلالی در هضم و جذب غذا ایجاد نمی شود.

اسلیو معده

جراحی اسلیو معده برای چه افرادی مناسب است؟

  • سن بالای ۸ سال
  • شاخص توده ی بدنی (BMI) بالای ۳۰
  • چاقی مفرط به مدت بیش از ۵ سال
  • نداشتن بیماری که منجر به چاقی بیش از حد شده باشه
  • آمادگی برای ایجاد تغییر در عادت های غذایی و سبک زندگی
  • عدم اعتیاد به الکل و نوشیدنی های الکلی

دوره نقاهت بعد از جراحی اسلیو معده چگونه است؟

دوران بهبود جراحی اسلیو معده به روش لاپاروسکوپی کوتاه تر از سایرین است.
بعد از جراحی به طور معمول یک روز در icu و دو روز در بخش بستری خواهید بود.
۳ روز استراحت در منزل برای بهبود سریع تر.
و بعد از گذشت ۱۰ روز فعالیت های روزمره از سر گرفته میشه. و بعد از ۲ هفته فعالیت های ورزشی سبک رو میتوان شروع کرد.

معایب اسلیو معده

  • در افراد ریزه خوار و شیرینی خوار غالب، ابتدا پاسخ ایده آل نمی دهد به عنوان مثال اگر فردی 50 کیلو اضافه وزن داشته باشد و بیشتر ریزه خوار و شیرینی خوار باشد و تحت عمل اسلیو قرار گیرد و ممکن است نهایتا 50-40% از اضافه وزن خود را از دست داده و خیلی زود دچار توقف وزن شود. در این مورد تووصیه به عمل های ترکیبی می شود.
  • در صورتی که در فرد مناسب انجام نشود(ریزه خوار و شیرینی خوار) با میزان بالایی از عود چاقی در دراز مدت(بعد از یک تا دوسال) همراه است که در بعضی از آمار این میزان تا 50%(از هر دو نفر یک نفر) ذکر شده است. بنابراین در انتخاب روش باید حداکثر دقت از سوی جراح انجام گیرد.
  • در این روش از افرادی که دچار ریفلاکس معده به مری (GERD) یا ترش کردن و سوزش سردل شدید هستند توصیه نمی شود زیرا باعث بدتر شدن و چه بسا ایجاد زخم مری و مشکلات دراز مدت دیگر می شود. بنابراین در این روش حتی باید حداکثر دقت به آندوسکوپی قبل از عمل بیمار انجام شود تا در صورت وجود علائم متوسط و شدید آندوسکوپیک(ازوفاژیت) از عمل های مناسب دیگر که باعث بهبود این عارضه نیز می شوند استفاده کرد.
  • از آنجایی که در اسلیو معده بر روی روده ها کاری انجام نمی گیرد و تعدادی از هورمون های مشابه هورمون گرسنگی که انسولین هستند و از قسمت های ابتدای روده باریک ترشح می شوند تاثیری ندارد لذا تاثیر آن به درمان دیابت از عمل های جراحی ترکیبی کم تر می باشد.

میزان کاهش وزن در جراحی اسلیو
انتظار می رود که با انجام عمل جراحی اسلیو فرد بین 90-70% از اضافه وزن خود را طی 18 ماه از دست بدهد.

ساعت کاری

شنبه 20.00 – 16.00
دو شنبه 20.00 – 16.00
چهار شنبه 20.00 – 16.00

اطلاعات تماس

  • آدرس مشهد:خیابان کوهسنگی کوهسنگی 7، ساختمان فراز، طبقه 6
  • تلفن 051-38409172
  • واتساپ 09353141001