عوارض چاقی

عوارض چاقی

فشار خون

پُر فشاری خون ھرچه وزن شما بیشتر شود، بافت چربی شما نیز بیشتر می شود. این بافت برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن و سایر مواد غذایی دارد که باید توسط جریان خون تأمین شود. ھر چه نیاز به اکسیژن و مواد مغذی بیشتر شود، حجم خون و مقدار فشاری که روی سیستم گردش خون وارد می شود، افزایش می یابد و ھر چه حرکت خون در سیستم گردش خون بیشتر شود، فشار بیشتری بر دیواره ی سرخرگ ھای شما وارد می شود. علاوه بر این، چاقی باعث افزایش سطح ھورمون انسولین در خون می گردد که این ھورمون علاوه بر کنترل قند خون ، باعث نگه داشتن آب و نمک در رگ ھا می شود که این خود باعث افزایش حجم خون می گردد. ھمچنین چاقی باعث افزایش تعداد ضربان قلب و کاھش ظرفیت عروق برای جابجایی خون می شود که تمام این عوامل باعث پرفشاری خون می گردد.

دیابت

دیابت چاقی عامل اصلی ایجاد دیابت نوع ٢ می باشد، زیرا افزایش چربی باعث افزایش مقاومت بدن به اثر ھورمون انسولین می شود. لذا این ھورمون نمی تواند با مقادیر نرمال قبلی، وظیفه ی خود را که کنترل قند خون است، به درستی انجام دھد و قند خون بالا می رود که خود یکی از عوامل مھم خطر برای سلامتی فرد است.

اختلال در چربی خون

اختلال در چربی ھای خون رژیم ھای غذایی که دارای مقدار زیادی چربی ھای اشباع شده مثل گوشت قرمز یا غذاھای سرخ شده ھستند، می شوند. چاقی ھمچنین باعث پایین آمدن سطح کلسترول خوب خون (به (LDL توانند علاوه بر ایجاد چاقی باعث بالا رفتن کلسترول بد خون (به نام و بالا رفتن سطح تری گلیسیرید خون می شود. تری گلیسیریدھا بیشترین میزان چربی در غذاھای شما و ھمچنین بیشترین درصد (HDL نام چربی در بدن شما را شامل می شوند، و در طولانی مدت اختلال در سطح چربی ھای خون، باعث تصلب شرائین می شود، زیرا چربی ھای اضافه در جدار رگ ھا رسوب می کنند. تصلب شرائین خود باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته ی مغزی می شود.

بیماری ھای قلبی

بیماری عروق کرونر این بیماری یکی از اشکال بیماری ھای قلبی – عروقی است که از رسوب چربی در جدار سرخرگ ھای کرونر(سرخرگ ھایی که به قلب خون رسانی می کنند) ایجاد می شود. پس از مدتی، رسوب این چربی ھا باعث تنگ تر شدن دیواره ی داخلی عروق شده و خون کمتری به بافت قلب می رسد. کاھش خون رسانی به قلب، باعث آنژین صدری (درد قفسه ی سینه) می شود. انسداد کامل عروق قلبی می تواند باعث سکته ی قلبی شود.

سکته مغزی

سکته ی مغزی چاقی باعث تصلب شرائین و رسوب چربی در جدار سرخرگ ھا می شود که می تواند سرخرگ ھای مغزی را نیز درگیر کند و باعث تنگ شدن عروق مغزی شود. حالا اگر لخته ی خونی در این عروق باریک ایجاد شود، می تواند به طور ناگھانی باعث انسداد جریان خون به منطقه ای از مغز شما شده و منجر به سکته ی مغزی گردد.

سایش مفاصل

(استئوآرتریت) در افراد چاق به علت افزایش فشار وارده بر مفاصل(خصوصاً مفاصل زانو، ران و مھره ھای پایین کمری)، غضروف مفصلی تخریب شده و باعث ایجاد درد مفصل و سفتی آنھا می شود.

آپنه تنفسی

توقف تنفس در خواب توقف تنفس در خواب، خصوصاً در افراد چاقی که زیاد خور خور می کنند، دیده می شود. این افراد به ھنگام خواب شبانه، به علت انسداد مسیرھای ھوایی ریه ھا، برای مدت کوتاھی دچار توقف تنفس شده و مکررا در طول شب بیدار می شوند. در نتیجه خواب با کیفیتی در شب ندارند و در طول روز نیز به علت اختلال در خواب شبانه ی خود، دچار گیجی بوده و مرتب چرت می زنند. تحقیقات نشان داده، بیشتر افرادی که دچار وقفه ی تنفسی در خواب می شوند، دارای اضافه وزن بوده و گردنی بزرگ و راه ھوایی باریکی دارند.

سرطان

سرطان انواعی از سرطان ھا با اضافه وزن ھمراه ھستند که در زنان می توان به سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان گردن رحم و سرطان کیسه ی صفرا اشاره کرد. مردان چاق نیز نسبتاً در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان ھای کولون، رکتوم و پروستات ھستند.

کبد چرب

بیماری کبد چرب در اثر چاقی، چربی بیشتری در ساختار کبد وارد می شود که این تجمع چربی در کبد ، می تواند باعث ایجاد التھاب و حتی تخریب بافت کبد شود و نھایتاً به بیماری نارسایی کبد ی (سیروز) منجر شود، حتی اگر فرد ھم زمان از مشروبات الکلی استفاده نکند( زیرا کبد چرب و سیروز کبد ی بیشتر در افرادی که مقادیر زیادی الکل مصرف می کنند، بروز می کند).
بیماری کیسه ی صفرا به علت تجمع چربی اضافی در بدن افراد چاق، کلسترول بیشتری نیز در بدن آنھا وجود دارد که این کلسترول اضافی می ۵ کیلو گرم در ھفته) نیز باعث / تواند در کیسه ی صفرا رسوب کند و باعث سنگ کیسه ی صفرا شود. ھمچنین کاھش وزن سریع( یعنی بیش از ١ ایجاد سنگ کیسه ی صفرا می شود.

بارداری ناموفق

شکی نیست که افرادی که چاق ھستند شانس بیش تری برای داشتن مشکل تولید مثل دارند. در این مورد، ارتباط بین چاقی و مشکلات تولید مثل در زنان بیش تر از مردان است. در یک مطالعه که توسط مطالعه ی سلامت پرستاران انجام شده است، حدود ٢۵ درصد ناباروری مرتبط با تخمک گذاری در ایالات متحده آمریکا در زنانی است که مشکل اضافه وزن دارند. علاوه بر این، چاقی ھمچنین سبب سقط در اوایل دوران بارداری یا اواخر بارداری، پره اکلامپسی و عوارض دیگری در طول وضع حمل در فرد خواھد شد.
از سوی دیگر، تأثیر مستقیم بین چاقی و مشکلات تولید مثل در میان مردان کم تر از زنان است. اما بعضی از کارشناسان می گویند احتمال این که تعداد اسپرم و تحرک اسپرم شما کم باشد، با چاقی افزایش می یابد. بنابراین نتیجه این است که ھر زمان که چاق ھستید، کیفیت اسپرم نیز کاھش می یابد.

سندرم پیک ویکن

سندروم پیک ویکن یکی دیگر از بیماری ھایی است که می تواند در اثر داشتن اضافه وزن یا چاقی رخ بدھد. بنابراین خطر ابتلا به این سندروم در افراد مبتلا به چاقی بیش تر است. سندرم پیک ویکن ناشی از چاقی، یک بیماری مرتبط با مشکل تنفسی است که معمولا در افراد چاق اتفاق می افتد.
ھر گاه افراد به سندرم پیک ویکن مبتلا می شوند، تنفس نامناسب باعث بیش از حد بودن دی اکسیدکربن و کم بودن میزان اکسیژن در خون می شود.
متاسفانه، اگر این بیماری را درمان نکنید، ممکن است مشکلات جدی تری را در شما ایجاد کند و حتی باعث مرگ شود.

  • دور کمر بسیار بزرگ. دور کمر بزرگ، اغلب به عنوان چاقی شکمی شناخته شده است و با داشتن چربی اضافی در ناحیه ی دور کمر مشخص می شود. داشتن چربی اضافی در ناحیه ی دور کمر یک خطر جدی در ایجاد بیماری قلبی عروقی محسوب می شود.
  •  سطح تری گلیسیریدتان بالاتر از حد نرمال است.
  • کلسترول خوب بدن است. HDL کم تر از حد نرمال است. کلسترول HDL – سطح کلسترول
  • فشار خون بالاتر از حد طبیعی.
  • بالاتر از حد نرمال بودن عوامل لخته شدن.

عوامل ایجاد چاقی

  • داشتن رژیم غذایی نامناسب که پر از مواد غذایی دارای چربی و کالری زیاد است.
  • خواب ناکافی. چرا که اگر به اندازه ی کافی نخوابید ممکن است تغییرات ھورمونی در شما رخ بدھد، تغییراتی که موجب احساس گرسنگی بیش تر می شوند.
  • چگونگی پردازش مواد غذایی که خورده اید توسط بدن و تبدیل آن ھا به انرژی و این که بدن تان چه طور چربی ھا را ذخیره می کند.
  • با گذشت زمان و وقتی که سن تان بالا می رود، میزان متابولیسم بدن تان کاھش می یابد و ھمین باعث می شود راحت تر وزن بگیرید.
  • زمانی که باردار ھستید، بدون تردید وزن بیش تری خواھید گرفت و گاھی اوقات پس از وضع حمل و به دنیا آمدن بچه، از دست دادن وزن بسیار دشوار خواھد بود.
    به این ترتیب، حالا که ھمه ی علل چاقی را می دانید، ممکن است لازم باشد با عوارض مختلف یا خطراتی که در اثر چاقی و اضافه وزن خواھید داشت، آشنا شوید.

دلیل چاقی در کودکان چیست؟

ژنتیک، عادات غلط زندگی و یا ترکیبی از ھر دو موجب چاقی در کودکان میشه در برخی موارد مشکلات غدد درون ریز و متابولیسم، سندرم ھای ژنتیکی و داروھا ھم می تونن باعث اضافه وزن بیش از حد بشه. در نظر داشته باشید معده کودک کوچک و متناسب با سن و جثه اوست و لازم نیست با خوروندن اجباری غذا به کودک، معده اش رو بزرگ کنید! غذا باید با اصول دقیق به کودک خورانیده بشه، تغذیه در مقابل تلویزیون و در حین بازی رایانه ای باعث میشه کودک بیش از حد نیازش غذا بخوره و موجب این میشه که بدون توجه به پیام حس سیری، به صورت مداوم و با توجه به ھیجانش غذا بخوره. اضافه وزن و چاقی دوران کودکی نتایج مخربی در ھمه عمر داره، به طور فزاینده ای، کودکان چاق در معرض انواع مختلفی از شرایط سلامتی ھستن که قبلا تقریبا منحصرا در میان بزرگسالان دیده میشد. مشکلات عمده چاقی کودکان وزن ھای ناسالم دوران کودکی ممکنه در دوران کودکی مشکلات جدی پزشکی ایجاد کنه مشکلاتی مثل: خستگی بی خوابی بیماری کبد بلوغ زودرس دیابت نوع ٢ مشکلات تنفسی مانند آسم اختلالات خوردن مثل بی اشتھایی مشکلات استخوان و مشکلات مفصلی فشار خون بالا و افزایش کلسترول خون اختلالات خواب مانند مشکل تنفس در خواب (آپنه خواب) عفونت ھای پوست به علت رطوبت از عرقی که در چروک ھای پوست به دام افتاده است اضافه وزن یا چاقی در دوران کودکی می تونه به مشکلات جدی روانی ھم منجر بشه. کودکان دارای اضافه وزن یا چاق: بیشتر احتمال داره به خودخواھی و قلدری مبتلا بشن بیشتر احتمال داره که به دیگران آسیب برسونن ممکنه عزت نفس پایینی داشته باشن ممکنه در معرض خطر افسردگی باشن ممکنه مھارت ھای اجتماعی ضعیفی داشته باشن ممکنه استرس و اضطراب زیادی داشته باشد متاسفانه بسیاری از کودکان و نوجوانان چاق ، با وجود مشکلات چاقی، وزن خودشون رو از دست نمیدن. در واقع، اکثر مردم ھمچنان در حال افزایش وزن ھستن! فشار خون بالا، سکته مغزی، انواع سرطان، بیماری قلبی، بیماری کبد، دیابت نوع ٢ و زوال عقل از جمله مشکلات شایع در میان افراد با اضافه وزن ھست. یه فرد بزرگسال چاق در سن ۴٠ سالگی می تونه انتظار داشته باشه که ٣ تا ٧ سال زودتر از ھمسالان خودش بمیره. راه حل چیست؟ حتی اگر کودک چاق بود با در نظر گرفتن سن تکامل و رشد سیستم عصبی و مغزی او نباید رژیم ھای سنگین بگیره و بیشتر باید تلاش کرد با تغییر شیوه زندگی و افزایش تحرک، وزن رو کاھش داد. دقت کنید در مواردی که سطح چربی بالاست باید آزمایش ھای دقیق پایه ای انجام داد. گاھی لازمه کودک تحت نظر پزشک و با تشخیص او داروھای کاھنده چربی یا استاتین مصرف کنه تا بتونه سلامتش رو به دست بیاره.

ساعت کاری

شنبه 17.00 – 20.00
دو شنبه 17.00 – 20.00
چهار شنبه 17.00 – 20.00
جمعه تعطیل

اطلاعات تماس

  • آدرس مشهد:خیابان کوهسنگی کوهسنگی 7، ساختمان فراز، طبقه 6
  • تلفن 051-38409172
  • واتساپ 09353141001